Jak bezpiecznie pozbyć się chwastów?
Miejsce dla początkujących ogrodników. Porady, jak urządzić ogród, zasadzić trawę i nie uśmiercić roślin.
- TargetOE
Re: Jak bezpiecznie pozbyć się chwastów?
Dzień dobry,
Polecam środek przeznaczony do zwalczania chwastów Effect 24H. Jego skład jest oparty na naturalnym olejku eterycznym, otrzymanym z pelargonii. W jego skład wchodzi kwas pelargonowy, zwany także kwasem nonanowym. Jest to organiczny związek chemiczny z grupy nasyconych kwasów tłuszczowych.
Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji.
Konsultant marki Target.
Polecam środek przeznaczony do zwalczania chwastów Effect 24H. Jego skład jest oparty na naturalnym olejku eterycznym, otrzymanym z pelargonii. W jego skład wchodzi kwas pelargonowy, zwany także kwasem nonanowym. Jest to organiczny związek chemiczny z grupy nasyconych kwasów tłuszczowych.
Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji.
Konsultant marki Target.
- segulka
juz nie pamiętam jaką konkretni trawę mam ale na pewno siewnik się przydaje. Żeby równomiernie wysiać trawę to sobie kupiłam siewnik ryobi one+, używam go także do rozrzucania nawozu. Jak ktoś ma ogród czy większy trawnik to na pewno dobrze take urządzenie mieć w domu
- mazzi
są też bardziej naturalne opryski, tylko na pewno przydałby ci się opryskiwacz, mam taki nieduży od ryobi akumulatorowy i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest nieduży i poręczny i całkiem sporo się płynu mieści.
Post autor: trówi »
Możesz tu zobaczyć jaku masz trawę https://zielonomi24.pl/nasiona_trawy Znajdziesz w sklepie zielonomi24.pl różne rodzaje traw.segulka pisze: ↑17 kwie 2020, 0:15 juz nie pamiętam jaką konkretni trawę mam ale na pewno siewnik się przydaje. Żeby równomiernie wysiać trawę to sobie kupiłam siewnik ryobi one+, używam go także do rozrzucania nawozu. Jak ktoś ma ogród czy większy trawnik to na pewno dobrze take urządzenie mieć w domu
- jedrzej33
Ładny, zadbany podjazd może być wizytówką naszego domu. Z biegiem czasu jednak pojawiają się na powierzchni różne porosty i wykwity, albo plamy w skutek codziennego użytkowania. Z tego względu należy w miarę możliwości wykonywać regularnie mycie polbruku. Zabieg ten z pewnością przedłuży żywotność powierzchni.
Post autor: Patryś »
My używaliśmy środków na chwasty i mech, a dodatkowo zamontowaliśmy system nawadniający stąd - https://www.centrumnawadniania.com/ i od tego czasu mamy spokój, trawnik wygląda pięknie
Jedynie trzeba go systematycznie przycinać i tyle

Post autor: aśka »
a moze wycinak do chwastów? w Ocean-Karcher maja roznego rodzaju narzedzia i sprzety do porzadkow w ogrodzie, moze warto sie za czyms takim rozejrzec?
Wróć do „Zakładamy ogródek - porady ogrodnicze”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budownictwo - projekty domów, budynków usługowych
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Sprzęt AGD i RTV - opinie, serwis, ranking
- ↳ Meble
- ↳ Dekoracje i dodatki do domu
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Domowe DIY
- ↳ Zakładamy ogródek - porady ogrodnicze