Remont domu
Podpowiadamy, jak najlepiej zaaranżować wnętrze, dzielimy się pomysłami na dodatki, radzimy, gdzie kupić dobre meble. Remontujesz lub urządzasz mieszkanie? Dołącz do dyskusji!
- Kot
Remont domu
jestem w trakcie remontu i zastanawiam się jakie obrazy do domu wybrać i w jakich ramach je powiesić. Chce jakoś zapełnić puste ściany. Udało mi się tutaj http://galeriaram.pl/ znaleźć fajne grafiki i ramy do obrazów. Nie wiem tylko jak duże one powinny być. A może postawić jeszcze na jakieś inne dodatki ?
Re: Remont domu
Post autor: kapustka »
Gdybyście w trakcie remontu poszukiwali pomocy hydraulicznej to sprawdźcie https://naprawa.pl/hydraulik/barlinek. Platforma ta zapewnia kompleksową listę usług naprawy i instalacji wodno-kanalizacyjnych oferowanych przez doświadczonych profesjonalistów. Dzięki łatwemu w obsłudze interfejsowi można szybko znaleźć niezawodnego dostawcę usług i uzyskać niezawodne rozwiązania hydrauliczne.
Post autor: wieśkaa »
My planujemy za jakiś czas kupić jakiś naprawdę porządny lakier parkiet . Z tego co widziałam to dostępne są tutaj bardzo dobrej jakości produkty i co ważne też jednak zamówienia są bardzo szybko realizowane.
- Dariaa
My właśnie jesteśmy po przeprowadzce.
Na pewno bym zmieniła:
- rozstaw gniazdek, gdy projektant nam robił projekt nie wzięliśmy tego pod uwagę, po prostu staraliśmy się rozkładać gniazdka równomiernie i na przykład w salonie na jednej ścianie mam dwa gniazdka, które zasłania narożnik, więc muszę mieć go przesuniętego w jedną albo drugą stronę. Chciałabym żeby narożnik mieścił się między gniazdkami. To jest do zrobienia, ale remontów mamy dosyć na najbliższe X lat
- drzwi do sypialni i to największa moja bolączka... Zrobiłabym otwierane do sypialni a nie do salonu. Mamy pokoje przechodnie niestety i nie pomyśleliśmy o tym wcześniej. Od korytarza na salon nie mamy drzwi i nie chcieliśmy, teraz stwierdziliśmy że by się przydały aby nie było słychać hałasów z klatki schodowej i niestety obie pary będą otwierały się na salon, a niestety mamy tylko 18m2 pokoju i nie ciekawie to będzie wyglądać. Drzwi niestety nie możemy przemienić, bo w sypialni będą otwierały się wtedy nie na tą stronę co trzeba.
To takie dwa moje największe utrapienia, ale to nasze pierwsze mieszkanie, które robiliśmy sami od zera i teraz już wiem, na co zwracać uwagę
A i jesli planujecie tynki, polecam stronę:
https://hotelsgratis.pl/jak-obliczyc-tynki-wewnetrzne/
Opisane jest tutaj jak oblicyć do nich powierzchnie
Może dzięki temu będzie to łatwiejsze.
Na pewno bym zmieniła:
- rozstaw gniazdek, gdy projektant nam robił projekt nie wzięliśmy tego pod uwagę, po prostu staraliśmy się rozkładać gniazdka równomiernie i na przykład w salonie na jednej ścianie mam dwa gniazdka, które zasłania narożnik, więc muszę mieć go przesuniętego w jedną albo drugą stronę. Chciałabym żeby narożnik mieścił się między gniazdkami. To jest do zrobienia, ale remontów mamy dosyć na najbliższe X lat
- drzwi do sypialni i to największa moja bolączka... Zrobiłabym otwierane do sypialni a nie do salonu. Mamy pokoje przechodnie niestety i nie pomyśleliśmy o tym wcześniej. Od korytarza na salon nie mamy drzwi i nie chcieliśmy, teraz stwierdziliśmy że by się przydały aby nie było słychać hałasów z klatki schodowej i niestety obie pary będą otwierały się na salon, a niestety mamy tylko 18m2 pokoju i nie ciekawie to będzie wyglądać. Drzwi niestety nie możemy przemienić, bo w sypialni będą otwierały się wtedy nie na tą stronę co trzeba.
To takie dwa moje największe utrapienia, ale to nasze pierwsze mieszkanie, które robiliśmy sami od zera i teraz już wiem, na co zwracać uwagę
A i jesli planujecie tynki, polecam stronę:
https://hotelsgratis.pl/jak-obliczyc-tynki-wewnetrzne/
Opisane jest tutaj jak oblicyć do nich powierzchnie

Post autor: wit »
Czy budowa od podstaw to dobre rozwiązanie? Co sądzicie? Czy może lepiej kupić gotowca i coś poremontować? Bo mi bardzo podoba się taki dom https://www.mgprojekt.com.pl/hiacynt-2, ale budowa ponoć tak długo trwa. Tak słyszałem.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budownictwo - projekty domów, budynków usługowych
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Sprzęt AGD i RTV - opinie, serwis, ranking
- ↳ Meble
- ↳ Dekoracje i dodatki do domu
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Domowe DIY
- ↳ Zakładamy ogródek - porady ogrodnicze
- ↳ Pomoc prawna