Opinie o Solgaz
Opinie o Solgaz
Post autor: Miłoszewski »
Re: Opinie o Solgaz
Post autor: Norbiś »
Post autor: Iwańska »
Post autor: Brząkała »
Post autor: Miłoszewski »
Ciekawe pytanie. Nie wiem czemu kiedyś w to nie poszła konkurencja. Teraz to chyba nie jest możliwe, bo Solgaz ma na to patent. Więc raczej będzie to rozwiązanie spotykane tylko u nich. Chyba że komuś użyczą patentu.Brząkała pisze: ↑04 mar 2021, 14:40 Całkiem fajna technologia. To coś zupełnie innego niż ma konkurencja. Dla mnie to totalne zaskoczenie. Powiem szczerze że nie słyszałem o takiej technologii. Na pewno innowacyjna. Jak czyta się o funkcjach, to co kolejny punt większe zdziwienie w typu: a to tak można? Zastanawiam się czemu konkurencja wcześniej takich pomysłów nie miała. Nikt nie poszedł w tą stronę.
Post autor: Jaś »
Post autor: Małecka »
Post autor: Daruśka »
No moze nie jest to dokładnie 50% ale oszczędność na pewno jest spora. Oszczedność wynika z samego systemu pracy, cyklów wyłączania i grzania potrawy uzyskana już temperaturą. Do tego ja zawsze chwilkę prędzej wyłączam i wykorzystuje to, że sam palnik przez jakiś czas jest jeszcze ciepły. To, moim zdaniem, zaleta.Daruśka pisze: ↑17 mar 2021, 19:34 Producent podaje, że ta oszczędność wynosi nawet do 50% w porównaniu do tradycyjnej kuchenki gazowej. Myślę, że oszczędności na pewno z tego wynikają gdyż to najnowsza technologia, która na pewno na to wpływa ale wszystko i tak będzie zależało od tego ile kto gotuje.
- Zośka123
Post autor: Elżbieta »
Mam pytanie o to dodatkowe pole grzewcze, a mianowicie czy ono też jest przez Panią wykorzystywane tak jak ten ciepły palnik? Czy raczej on nie nagrzewa się aż tak bardzo?Iwańska pisze: ↑24 mar 2021, 21:35 No moze nie jest to dokładnie 50% ale oszczędność na pewno jest spora. Oszczedność wynika z samego systemu pracy, cyklów wyłączania i grzania potrawy uzyskana już temperaturą. Do tego ja zawsze chwilkę prędzej wyłączam i wykorzystuje to, że sam palnik przez jakiś czas jest jeszcze ciepły. To, moim zdaniem, zaleta.
Wydaje mi się, że temperatura jest niższa. Nie traktuje tego jak normalny, pełnoprawny palnik. Bardziej korzystam z niego jako coś do podtrzymywania temperatury już po podgrzaniu, lub np. w przypadku rozpuszczania masła itp. Ogólnie jak się więcej gotuje i odkłada się gdzieś garnek, ale nie chce by coś wystygło, to to pole jest idealne. No i ciepłe jest w momencie, gdy inne są w użyciu.Elżbieta pisze: ↑06 maja 2021, 19:43Mam pytanie o to dodatkowe pole grzewcze, a mianowicie czy ono też jest przez Panią wykorzystywane tak jak ten ciepły palnik? Czy raczej on nie nagrzewa się aż tak bardzo?Iwańska pisze: ↑24 mar 2021, 21:35 No moze nie jest to dokładnie 50% ale oszczędność na pewno jest spora. Oszczedność wynika z samego systemu pracy, cyklów wyłączania i grzania potrawy uzyskana już temperaturą. Do tego ja zawsze chwilkę prędzej wyłączam i wykorzystuje to, że sam palnik przez jakiś czas jest jeszcze ciepły. To, moim zdaniem, zaleta.
Post autor: Jokieł »
nie płaci za SEO - sprawdź w BIG
Post autor: Sobiesław »
Fajny patent. Coś jak zamknięta komora spalania w piecach. Te też mają wtedy większą sprawność i bardziej kontrolowane warunki pracy. To zaleta, bo gaz lepiej się spala. To też bardziej ekologiczne rozwiązanie.Jokieł pisze: ↑28 cze 2021, 15:28 Tak, temperatura jest inna ale wystarczajaco wysoka. Jak czytałem na stronie producenta, to w tych palnikach, co są pod szkłem, gaz spala sie z wyższą temperaturą niż w tradycyjnej płycie, wiec nawet jak tylko cześciowo te dodatkowe pola są ogrzewane tym ciepłem, to i tak z wysoką temperaturą. Fajnie to wymyślili.
Post autor: Konował »
No w pewnym sensie tak to można tłumaczyć. Zamknięta, częściowo komora spalania, to na pewno wyższa temperatura, lepsze warunki pracy w bardziej kontrolowanych warunkach. Do tego jak wyższa temperatura to gaz bardziej się spala, jest to bardziej ekologiczne rozwiązanie.Sobiesław pisze: ↑03 sie 2021, 16:37Fajny patent. Coś jak zamknięta komora spalania w piecach. Te też mają wtedy większą sprawność i bardziej kontrolowane warunki pracy. To zaleta, bo gaz lepiej się spala. To też bardziej ekologiczne rozwiązanie.Jokieł pisze: ↑28 cze 2021, 15:28 Tak, temperatura jest inna ale wystarczajaco wysoka. Jak czytałem na stronie producenta, to w tych palnikach, co są pod szkłem, gaz spala sie z wyższą temperaturą niż w tradycyjnej płycie, wiec nawet jak tylko cześciowo te dodatkowe pola są ogrzewane tym ciepłem, to i tak z wysoką temperaturą. Fajnie to wymyślili.
Post autor: Jokieł »
Dokładnie tak. Coś na kształt zamkniętej komory spalania jak w piecach do ogrzewania. Całkiem pomysłowe przeniesienie tego pomysłu na grunt AGD. Ciekawe, że nikt wcześniej nie wpadł na podobny pomysł i wykonanie. Moim zdaniem ma to sporo sensu. Zyskuje się na wydajności spalania i na czystości całego procesu. I jest bardziej kontrolowany. Solgaz w swoich płytach Innowa nieźle to wymyślił i zaadaptował.Konował pisze: ↑17 wrz 2021, 15:43No w pewnym sensie tak to można tłumaczyć. Zamknięta, częściowo komora spalania, to na pewno wyższa temperatura, lepsze warunki pracy w bardziej kontrolowanych warunkach. Do tego jak wyższa temperatura to gaz bardziej się spala, jest to bardziej ekologiczne rozwiązanie.Sobiesław pisze: ↑03 sie 2021, 16:37Fajny patent. Coś jak zamknięta komora spalania w piecach. Te też mają wtedy większą sprawność i bardziej kontrolowane warunki pracy. To zaleta, bo gaz lepiej się spala. To też bardziej ekologiczne rozwiązanie.Jokieł pisze: ↑28 cze 2021, 15:28 Tak, temperatura jest inna ale wystarczajaco wysoka. Jak czytałem na stronie producenta, to w tych palnikach, co są pod szkłem, gaz spala sie z wyższą temperaturą niż w tradycyjnej płycie, wiec nawet jak tylko cześciowo te dodatkowe pola są ogrzewane tym ciepłem, to i tak z wysoką temperaturą. Fajnie to wymyślili.
Post autor: suzek »
- Forum
- ↳ Budownictwo - projekty domów, budynków usługowych
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Sprzęt AGD i RTV - opinie, serwis, ranking
- ↳ Meble
- ↳ Dekoracje i dodatki do domu
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Domowe DIY
- ↳ Zakładamy ogródek - porady ogrodnicze