Co na nerwy?
Rozmowy na wszelkie tematy związane z lekami, lekarzami, poradniami i chorobami. Porady i opinie.
- Laurencja-65
Co na nerwy?
Post autor: Laurencja-65 »
Ostatnio non stop chodze zestresowana! Aż czuję, że mam spięte całe ramiona i szyję! Macie jakieś posoby na odstresowanie się? Może jakieś tabletki, albo medytacja?
- Michał-95
- Laurencja-65
Re: Co na nerwy?
echh obawiam się że to budowa domu wpędza mnie w takie nerwy.
- Tekla_87
Ja bym przeszła się do psychologa Przecież oni nie gryzą, a czasami taka rozmowa dużo daje i pozwala zdystansować się popatrzeć na problemy z drugiej strony.
- sebastiana_88
Post autor: sebastiana_88 »
A ja bym tam jeszcze spróbowała jakiś ziółek na uspokojenie, jeżeli nic takiego nie stosowałaś. W aptece sporo jest tych różnych preparatów.
- Laurencja-65
Dzięki za wszystkie porady. A co do psychologa, to pomysł może i dobry, tylko gdzie, do kogo?
- Ludwina-61
Post autor: Ludwina-61 »
Może umów się w Poradni Salomon? Siostra chodziła tam kiedyś i wiem, że teraz czuje się lepiej.
- Laurencja-65
A tam są dobrzy specjaliści? Ktoś jeszcze chodził tam może na terapię?
- Jacenty-77
Post autor: Jacenty-77 »
Ja chodzę tam nadal na terapię do pani Aleksandry Domagały. To doskonała specjalistka. Czuję, że ta terapia przynosi efekty. Na początku było trudno, ale teraz widzę, że to wszystko ma sens.
- Laurencja-65
- Jacenty-77
- Karmen
Najtrudniej zapanować nad nerwami, gdy jest jakiś poważny problem w rodzinie. Na przykład związany z uzależnieniem. Trudno wówczas sobie ze wszystkim poradzić. Mam znajomych, u których w domu ciągle są jakieś sprzeczki, bo chodzi o hazard. W takiej sytuacji najlepiej zgłosić się o pomoc do Ośrodka Terapii Uzależnień Nefo, bo podobno świetnie sobie radzą z takimi sprawami. Mają wyszkolony zespół specjalistów, który wie co robić w takich sytuacjach.
- Shon
Nie ma się co dziwić, że puszczają nerwy jeśli w rodzinie mamy osobę uzależnioną i to od hazardu. W takim przypadku jeśli mamy pewność, to przede wszystkim musimy przekonać daną osobę aby zgłosiła się do Ośrodka terapii gdyż to jest bardzo poważny problem. Słyszałam, że w ośrodku Wiosenna mają dość duże doświadczenie w tego typu uzależnieniu nie tylko od hazardu ale także od alkoholu czy narkotyków.
- Kulka
Niestety takie uzaleznienia sa dosyc powszechne. Grunt to uswiadomic sobie taki problem. W przypadku uzaleznien np od narkotykow powinnismy niezwlocznie wybrac sie na takie odwyki narkotykowe - są to tak silne substancje,ktore moga spowodowac nieodwracalne zmiany w naszym organizmie, wiec warto szukac pomocy u specjalistow.
- basiabe
Bardzo dobrym suplementem na nerwy i stres są olejki cbd olejcbd10.pl. Olejki działają uspokajająco i odprężająco, poprawiają samopoczucie,eliminują napięcie wewnętrzne, poprawiają koncentrację i jakość snu. Warto zagłębić się w temat i skorzytsać
- Zoja
Dobrze, że zdajesz sobie sprawę ze swojego problemu i próbujesz coś robić w tym kierunku. Jednak chyba najlepiej byłoby się zgłosić do Ośrodka terapii Forest. Psychoterapeuci mogliby się zająć profesjonalnie i zastosować odpowiednią metodę leczenia. Podobno coraz więcej osób trafia właśnie do tej placówki, ponieważ oferują efektywne terapie. Poza tym pacjenci czują się tam bardzo dobrze.
- kasianowacka
Post autor: kasianowacka »
o to to! ja byłam na terapii w ośrodku forest i rzeczywiście mogę polecić co prawda dotyczyło to terapii dla par, ale wiem że zajmują się różnymi problemami, więc warto dzwonić i pytaćZoja pisze: ↑27 lut 2020, 11:07 Dobrze, że zdajesz sobie sprawę ze swojego problemu i próbujesz coś robić w tym kierunku. Jednak chyba najlepiej byłoby się zgłosić do Ośrodka terapii Forest. Psychoterapeuci mogliby się zająć profesjonalnie i zastosować odpowiednią metodę leczenia. Podobno coraz więcej osób trafia właśnie do tej placówki, ponieważ oferują efektywne terapie. Poza tym pacjenci czują się tam bardzo dobrze.
Post autor: MalwinaT »
Wystarczy poczytać co na ten temat sądzą specjaliści by wyciągnąć odpowiednie wnioski. Jedną z głównych przyczyn jest zazwyczaj styl życia jaki prowadzimy. W dzisiejszych czasach w pracy możemy mieć bardzo napięte terminy co z pewnością ma wpływ na nasz stan psychiczny. Czasami też w domu nie jest lepiej gdy musimy borykać się z problemami personalnymi. Dlatego trzeba zastanowić się nad tym jak wprowadzić zmiany by w dłuższej perspektywie sobie poradzić z tym problemem. Oczywiście możemy też skorzystać z mocy takich roślin jak passiflora - https://www.boiron.pl/kim-jestesmy/natu ... passiflora ponieważ cechuje się właściwościami uspokajającymi i łagodzącymi stres. Warto więc zapoznać się z jej działaniem bo będzie skutecznym remedium.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budownictwo - projekty domów, budynków usługowych
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Sprzęt AGD i RTV - opinie, serwis, ranking
- ↳ Meble
- ↳ Dekoracje i dodatki do domu
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Domowe DIY
- ↳ Zakładamy ogródek - porady ogrodnicze
- ↳ Pomoc prawna