Strona 1 z 1

Chleb na zakwasie

: 03 kwie 2022, 8:55
autor: Aleks_69
Jak zrobić zakwas chlebowy, żeby upieczony chleb był bardzo aromatyczny, miał chrupiącą skórkę i był miękki i rozpływający się w ustach? Mam ochotę na taki chleb jak jadało się kiedyś, zwłaszcza na wsi. Do tego prawdziwe masło i szczypiorek i będę w niebie :) Tylko jak upiec taki chleb, bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy i innych tego typu dodatków. Podpowiecie mi coś?

Re: Chleb na zakwasie

: 20 wrz 2024, 20:26
autor: Nanka
W piekarnictwie kluczowe jest, aby pieczywo zachowało swoją świeżość przez jak najdłuższy czas. Na stronie https://www.efekt.eu/oferta/piekarnictwo dostępne są rozwiązania do pakowania pieczywa, które spełniają te wymagania. Dzięki odpowiednim opakowaniom pieczywo pozostanie smaczne i chrupiące. To inwestycja, która się opłaca.