Chleb na zakwasie

Najpyszniejsze przepisy, sprawdzone triki kulinarne, polecenia cateringów dietetycznych, dyskusje o najlepszej kawie.
Awatar użytkownika
Aleks_69
Posty: 1
Rejestracja: 01 kwie 2022, 2:43

Chleb na zakwasie

Post autor: Aleks_69 »

Jak zrobić zakwas chlebowy, żeby upieczony chleb był bardzo aromatyczny, miał chrupiącą skórkę i był miękki i rozpływający się w ustach? Mam ochotę na taki chleb jak jadało się kiedyś, zwłaszcza na wsi. Do tego prawdziwe masło i szczypiorek i będę w niebie :) Tylko jak upiec taki chleb, bez żadnych ulepszaczy, spulchniaczy i innych tego typu dodatków. Podpowiecie mi coś?
Nanka

Re: Chleb na zakwasie

Post autor: Nanka »

W piekarnictwie kluczowe jest, aby pieczywo zachowało swoją świeżość przez jak najdłuższy czas. Na stronie https://www.efekt.eu/oferta/piekarnictwo dostępne są rozwiązania do pakowania pieczywa, które spełniają te wymagania. Dzięki odpowiednim opakowaniom pieczywo pozostanie smaczne i chrupiące. To inwestycja, która się opłaca.
ODPOWIEDZ