uzależnienie jak sobie radzić
Polecamy najlepszych lekarzy, dyskutujemy o leczeniu, chorobach, przychodniach i szpitalach.
- agrafka
uzależnienie jak sobie radzić
Hejka. Zastanawiam się jak można pomóc osobie uzależnionej od używek wszelkiego rodzaju. Już nie mogę patrzeć jak przyjaciel spada na dno dlatego też chciałabym mu jakoś pomóc. Szukając jakiś porad w internecie trafiłam na Ośrodek Terapii Nefo do którego zadzwoniłam i opowiedziałam wszystko. Tam mi doradzono abym jakoś przekonała przyjaciela by przyszedł do nich. Po jakimś czasie udało mi się go tam zaprowadzić. Obecnie chodzi na spotkania i terapię i mam nadzieję że wyjdzie z tego
- Zoja
Re: uzależnienie jak sobie radzić
Nie każdy tak od razu godzi się na terapię i dlatego trudną sytuację mają osoby bliskie, które chcą pomóc. Moja kuzynka potrzebuje pomocy, bo zaczęła regularnie przyjmować zbyt dużo suplementów. Uważa, że od nich będzie zdrowa i nie dociera do niej, że sobie szkodzi. Muszę skontaktować się z Ośrodkiem Wiosenna, gdzie panuje przyjazna atmosfera i są świetni psychoterapeuci.
- olik89899
Ja to akurat aktualnie zastanawiam się nad tym, w jaki sposób przejść zatrucie alkoholowe w domu. Mowa tutaj oczywiście o popularnym kacu, który pojawia się, jeśli poprzedniego dnia nieco przesadziliśmy z alkoholem. Zerknijcie sobie na stronę https://zdrowietak.pl/porady/czy-mozna- ... -domu.html Wydaje mi się, że tam uzyskacie fachową wiedzę.
- mczay
Heh, widzę, że nie tylko ja mam problem z kacem Sam często korzystam z różnych metod. Woda po ogórkach niestety nie zawsze pomaga Ostatnio natrafiłem na fajny artykuł: http://www.medi-tour.pl/1130,0,najlepsz ... -kaca.html Jest tutaj jasno i konkretnie przedstawione jak nalezy postępować gdy się przeholuje na imprezie
- unlilka
Skoro jesteśmy przy temacie spożywania alkoholu to myślę, że zainteresuje was także temat zwalczania kaca http://www.medi-tour.pl/1130,0,najlepsz ... -kaca.html . Rzecz nieunikniona kiedy przesadzimy z alkoholem, dlatego jeśli nie chcemy przeżywać tego bólu lepiej stosować sie do tych wskazówek
- Małgośka
Samemu ciężko poradzić sobie z uzależnieniem, ważne jednak jest to, że istnieje wiele ośrodków i specjalistów, którzy nam w tym pomogą. Uświadomienie sobie problemu to klucz do sukcesu, otrzymanie pomocy to kolejny etap. Ważne jest aby wybrać dobry ośrodek, w którym otrzymamy fachową pomoc. Takim ośrodkiem jest Detoks Fenix, który od wielu lat doskonale radzi sobie w pomaganiu osobom uzależnionym m.in. od alkoholu czy narkotyków.
Post autor: Tyśko »
Cześć! Od tego roku mamy nowego sąsiada w okolicy, a żeby się z nim najlepiej poznać, zorganizowaliśmy tzw. "parapetówkę". Impreza była genialna, alkohol znikał ze stołu w zbyt szybkim tempie. Następnego dnia okazało się, że było to dla mojego organizmu zdecydowanie za duża dawka alkoholu. Mocno się tym zatrułem, ale moja kochana żona znalazła w Internecie pomoc dla mnie. Odwiedziłem ośrodek dla uzależnionych Forest, który specjalizuję się także w detoksykacji organizmu. Po powrocie odżyłem na nowo, ale z alkoholem będę już ostrożniejszy.
Post autor: Łukasz »
Zacząłbym od detoksykacji organizmu przy uzależnieniu od alkoholu. W Warszawie mogę polecić https://www.medycznydetox.pl oni taki detoks przeprowadzają
Post autor: Toośkaa »
Przede wszystkim chcieć się go pozbyć raz na zawsze. Ja przez długi czas miałam duży problem z paleniem. Kilka podejść do rzucenia kończyło się bez powodzenia. Brak motywacji. Rozmowy o zajściu w ciążę z mężem dały mi dużo siły. Podeszłam do sprawy bardziej rozsądnie. Znajomy polecił mi Recigar https://recigar.pl/recigar/, który rzeczywiście dużo mi pomógł. Teraz nie palę i nie czuję już takiej potrzeby.
Post autor: Maryś »
Uzależnienie to nie tylko alkohol. Ja mam problem z papierosami. Niedługo na świat przyjdzie mój syn a ja nie mogę sobie poradzić z problemem. Może pomoże mi prywatny ośrodek terapii uzależnień Nefo? Może macie jakiś inny pomysł abym rzucił papierosy?
Post autor: michaś »
Dobrze, że zdecydowałeś się pomóc osobie uzależnionej, gdyż przebrnięcie przez to samemu jest niezwykle trudne. Czasem osoby, które nie mają wsparcia, poddają w walce o lepsze życie. Problem alkoholowy może dotknąć każdego, bez względu na wiek i płeć. Nie bez powodu jest to jeden z najczęściej występujących nałogów w naszym kraju. Alkohol nawet w niewielkich ilościach negatywnie wpływa na nasze zdrowie, powodując powstanie niebezpiecznych toksyn. Osobom w ciągu alkoholowym zaleca się więc detoks, o którym polecam przeczytać na https://odtruwaniegdansk.pl/. Zabieg odtrucia alkoholowego jest przeprowadzony w domu pacjenta. Cały proces polega na dożylnym podaniu kroplówki i leków farmakologicznych.
Wróć do „Lekarze, przychodnie, szpitale”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budownictwo - projekty domów, budynków usługowych
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Sprzęt AGD i RTV - opinie, serwis, ranking
- ↳ Meble
- ↳ Dekoracje i dodatki do domu
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Domowe DIY
- ↳ Zakładamy ogródek - porady ogrodnicze