Kiedy zacząć kompletować wyprawkę? Zakup wózka Riko - Nano Pro czy Basic Sport?
Off topic, dyskusje na różne tematy. Jeśli Twój temat nie pasuje się do żadnej z powyższych kategorii, dodaj go tutaj.
- mczay
Kiedy zacząć kompletować wyprawkę? Zakup wózka Riko - Nano Pro czy Basic Sport?
Kiedy zaczęłyście kompletować wyprawkę dla Waszych maluchów? Ja jestem w 7 miesiącu i właśnie zaczynam robić większe zakupy. Większość mam już wybrane, teraz tylko waham się nad wózkiem. Po głowie chodzi mi Riko Nano Pro i Riko Basic Sport. Podpowiecie na który lepiej się zdecydować? Który będzie sprawdzać się lepiej w praktyce?
Re: Kiedy zacząć kompletować wyprawkę? Zakup wózka Riko - Nano Pro czy Basic Sport?
Post autor: mała »
Wyprawkę kompletowałam jakoś od 3 miesiąca, kiedy zaczęłam się lepiej czuć. Wtedy zaczęłam rozglądać się za drobiazgami. Za większymi rzeczami - wózek i łóżeczko zaczęłam rozglądać się tak jak Ty - koło 7 miesiąca. To moim zdaniem najlepszy moment. Wózek tak jak Ty wybrałam marki Riko - dokładnie Riko Nesa, a jeśli chodzi o Twoje wątpliwości to spośród obu modeli wybrała bym Nano Pro. Tak jak nesa ma bezdętkowe koła, więc nie da się ich przebić, a przy okazji wózek jest lżejszy.
- olik89899
Re: Kiedy zacząć kompletować wyprawkę? Zakup wózka Riko - Nano Pro czy Basic Sport?
Ja jestem zwolenniczką tradycyjnych rozwiązań, dlatego na Twoim miejscu zdecydowałabym się na Riko Basic Sport, które mają koła pompowane. Dzięki temu moim zdaniem lepiej sprawdzają się w każdym terenie i zdecydowanie łatwiej się prowadzą. Dużą ich zaletą jest też wygląd, dobra jakość wykonania i niska cena.
Post autor: Złośnica »
Wyprawkę kompletowałam gdy tylko dowiedziałam się o ciąży. Wszyscy mówili, że to za wcześnie, ale ja w cale nie żałuję, że tak wcześnie ją zrobiłam. Przynajmniej nie musiałam chodzić po sklepach z wielkim brzuchem, kiedy nie miałam na to siły i ochoty. Jeśli chodzi o wózek, na Twoim miejscu wybrałabym Riko Nano Pro - niepompowane koła to przede wszystkim wygoda i dzięki nim wózek jest znacznie lżejszy
- mczay
No to teraz już wiem na jaki się zdecydować. Ostatecznie wybrałam Riko Nano Pro. Teraz czekam na dostawę i już nie mogę się doczekać jak go zobaczę i przetestuję. Myślę, że będę zadowolona, sądząc po Waszych opiniach
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie odpowiedzi - naprawdę okazały się bardzo przydatne 

Post autor: Małgosia »
Drobne rzeczy zaczęłam kompletować odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży, a jak byłam w siódmym miesiącu, kupiłam łóżeczko i wózek. Zdecydowałam się wtedy na Riko Basic - przekonały mnie do tego pompowane koła, duża gondola i atrakcyjna cena. Polecam
Post autor: Chłodna99 »
Nie jestem zwolenniczką pompowanych kół, więc mój wybór na Twoim miejscu na pewno padłby na Riko nano pro. Sama jestem posiadaczką wózka Riko Nesa. Ta marka ma w sobie coś niesamowitego, co zachęca do kupowania ich wózków. Jest to zapewne świetna jakość przy dobrych cenach.
Post autor: Kłin25 »
Ja mam Riko basic Sport i kupiłam go jakoś na początku 8mc. Według mnie to trochę za późno, bo bardzo mnie stresował brak wózka, ale wszystko ostatecznie zależy od Ciebie. Co do samego wózka, bardzo jestem z niego zadowolona - najważniejsze dla mnie jest to, że nadaje się na każdy teren.
Post autor: Buźka12 »
Uważam, że Basic Sport będzie lepszym rozwiązaniem. Kosztuje niewiele, a jest w naprawdę super jakości. Sama się na niego skusiłam i musze przyznać że całkowicie spełnia moje oczekiwania. Córka też chętnie w nim jeździ i zdecydowanie jest w nim bezpieczna.
Post autor: gośka62 »
To jest każdego indywidualna kwestia kiedy podejmuje się kompletowania wyprawki. Co do wózka, skup się na tym aby był solidny i przede wszystkim bezpieczny. Ja bardzo zadowolona jestem z Riko Basic Pastel - jest bardzo tani i dobry - sprawdza się w każdym terenie.
- karolla
Masz rację, to już każda z nas indywidualnie wybiera i planuje.Tak czy inaczej z całej wyprawki najważniejszy jest wózek bo bez niego ani rusz. Ja już na początku ciąży się za wózkiem rozglądałam a zamówiłam go w ostatniej chwili online od x-landera bo akurat taki mi się spodobał najbardziej
Post autor: Biała21 »
Decyzję o tym kiedy zaczniesz kompletować wyprawkę pozostawiam Tobie, a jeśli chodzi o zakup wózka, to zdecydowałam się na model Nano Pro od Riko. O wózku nie mogę powiedzieć nic złego - przez dwa lata codziennych spacerów i wożenia w bagażniku nie dzieje się z nim nic niepokojącego - polecam.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budownictwo - projekty domów, budynków usługowych
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Sprzęt AGD i RTV - opinie, serwis, ranking
- ↳ Meble
- ↳ Dekoracje i dodatki do domu
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Domowe DIY
- ↳ Zakładamy ogródek - porady ogrodnicze
- ↳ Pomoc prawna