Co polecicie do gastronomi, aby ją odpowiednio wyposażyć? Ja własnie się grubo zastanawiam nad jakimiś meblami ze stali nierdzewnej, ale ciezko mi powiedzieć czy to zda rezultat Czekam na wasze opinie, komentarze - kogoś kto prowadzi swoją taką działalność gastronomiczną.
Ja ostatnio zamówiłam meble https://dominova.com.pl/meble-zewnetrzne ze względu na plan rozbudowy restauracji o ogródek piwny. Mają ogromny wybór stołów jak i krzeseł, w każdym stylu. Idealnie mi podpasywały siedziska z poliwęglanu, przeźroczyste, co pasuje do reszty nowoczesnego wystroju.
kunia pisze: ↑05 lut 2021, 10:47
Co polecicie do gastronomi, aby ją odpowiednio wyposażyć? Ja własnie się grubo zastanawiam nad jakimiś meblami ze stali nierdzewnej, ale ciezko mi powiedzieć czy to zda rezultat Czekam na wasze opinie, komentarze - kogoś kto prowadzi swoją taką działalność gastronomiczną.
Co do wyposażenia to nie wypowiem się, ale istotne jest to, że jak kupisz sprzęt to warto go odpowiednio zabezpieczyć. Sprawdź sobie ofertę https://www.optiguard.pl/bramki-antykradziezowe/. Mają tam bardzo dużo wysokiej klasy zabezpieczeń.
Samochody gastronomiczne był ostatnio bardzo popularne, a z wiadomych powodów konkurencja opadła więc może auto gastronomiczne? JEst to bardzo fajna metoda na wejście w biznes gastronomiczny ograniczając ryzyko, zwłaszcza gdy zdecydujemy się na wynajem takiego auta, albo zakup używanego.
Niedługo będę też się zastanawiać dokładnie nad tym, w co wyposażyć naszą przyszłą gastronomię. Jednak ważne jest także menu, jakie wprowadzimy. Wpadła mi ostatnio w oko hurtownia kebab i zaciekawiła rozmaitymi produktami. Chyba będziemy u siebie także serwować egzotyczne dania.
A jak u Was z wyposażeniem? Na co zwracacie uwagę podczas zakupy produktów do kuchni? Muszę zrobić remont w strefie zmywalni i zastanawiam się na co zwrócić uwagę. Obecnie najlepszą ofertę znalazłem na: https://gastromocni.pl/zmywalnia Jest tam bardzo bogata oferta, przystępna cenowo.
Dla branży cukierniczej oraz piekarniczej, solidnym rozwiązaniem będą wysokiej jakości maszyny i urządzenia przemysłowe jakie w swojej ofercie posiada firma HASBORG https://www.hasborg.pl/. To doceniany na rynku od lat producent min. urządzeń do czekolady, maszyn do formowania ciastek, czy przemysłowych linii produkcyjnych.
Z mojej strony dorzucę firmę od zmywarek gastronomicznych. Kupcie sprzęt od WINTERHALTER, a się nie zawiedziecie. Tak, jak ja. Używam ich drugi rok. Wszystko śmiga genialne, naczynia i kieliszki domyte idealnie. Zmywarka jest też ekonomiczna i ekologiczna, bo ma zmniejszone zużycie wody, a to przekłada się na rachunki. Także super sprzęt, z górnej półki.
Mnie ostatnio dość mocno zainteresowały oferty dostępne na stronie: https://www.sonik.elblag.pl/kuchnie i muszę przyznać, że szeroka gama produktów pozwoli dopasować odpowiedni model do indywidualnych potrzeb i charakteru otoczenia. Produkty mają w rozsądnej cenie, ale i bardzo dobrze wykonane!
Polecam się zapoznać z ich ofertami, bo naprawdę warto
Pozdrawiam.
Przekonałam się, że obsługą klienta w gastronomii również przyciąga się kolejnych gości. Ja zainwestowałem w odpowiednie naczynia, jak i kieliszki oraz szklanki do serwowania alkoholu. Dużym powodzeniem i zainteresowaniem cieszą się kieliszki do whisky ze specjalną pokrywą. Jak najbardziej taki wybór polecam!
W przypadku zmywarek dla restauracji, kawiarni, barów etc. to akurat najlepsze opinie ma Winterhalter. Zresztą tak jak napisała wcześniej @rzęsa – sprzęt z górnej półki. Wyrobili sobie mocną pozycję na tle konkurencji i wypadają 100% lepiej od konkurencji. Trzeba stawiać na takie marki – inwestycja na całe lata.
Prowadzenie biznesu w branży gastronomicznej to nie jest taki łatwy orzech do zgryzienia, ale to nie znaczy że nie warto rozpocząć swojej przygody z gatro W tym na pewno pomogą rady osób związanych z tą branżą i można je znaleźć na grupie warszawa gastronomia https://www.facebook.com/groups/166207460532845
Hej. Mam ten sam dylemat. Czytam od czasu do czasu tego bloga: http://maps.google.pt/url?q=http://agdchrosciel.pl/, i te garnki są tutaj zachwalane, jednak ja nie wiem co o tym myśleć, bo opinie w intrenecie są różnie. Nigdy nie zawiodłem się na tym blogu, więc zastanawia mnie czy na prawdę warto. Pozdrawiam.
Wiecie co, jeżeli mogę wam coś doradzić, to z tego co wiem, na stronie tego sklepu https://revolution.pl/obrobka-termiczna/frytownice można znaleźć naprawdę spory wybór kuchennych sprzętów. Można tam znaleźć frytkownicę, gofrownicę, a także piece cukiernicze. Cenowo wygląda bardzo atrakcyjnie, więc naprawdę polecam wam tam zajrzeć.
Nie jest to na pewno prosty biznes, no ale nie zawsze musi być łatwo. Jak można zarobić i to całkiem sporo to może warto spróbować swoich sił w gastronomii? Początki zawsze bywają trudne, coś o tym wiem. Jak będziecie chcieli spróbować swoich sił w tym kierunku to zajrzyjcie na https://mk-komi.pl/nasze-maszyny/wyposa ... onomiczne/ Oprócz wyposażenia gastronomicznego oferują również serwis maszyn oraz przeprowadzają szkolenia.
Sama zastanawiam się nad tym czy akurat gastronomia to dobry pomysł na biznes. Dlatego też zanim podejmę decyzję to chcę dowiedzieć się ile taki sprzęt w ogóle może kosztować. I tak też między innymi tutaj https://www.hendi.pl/chlodnictwo/stoly-mroznicze znalazłam takie specjalne stoły chłodnicze. W sumie to nie jest aż tak źle z tymi cenami. Także może i się odważę i zdecyduję na własną gastronomie.
Jeżeli mogę wam coś doradzić, to koniecznie zajrzyjcie sobie w wolnej chwili na stronę tego sklepu https://gastromania.pl/ . Moim zdaniem, oni mają najciekawszą ofertę w zakresie wyposażenia gastronomicznego. Mnie udało dostać się tam profesjonalne krajalnice oraz szczypce i chochle kuchenne. Polecam zajrzeć i wam.
ostatnio dużo większą popularnościa cieszą się food tracki i street food, jeste akurat w takim momencie zycia ze chce się przebranżowic w głowie zaświtała mi myśl zeby taką właśnie budkę albo tracka otworzyć, warto?? Wydaje mi się ze jakaś franszyza by była najlepszą opcją, nie chce wszytkiego od podstaw robić
A może Bafra Kebab? Warunki mają dobre, kebab nie traci na popularności, punkt jest mobilny także nie jesteś przywiązany do miejsca, markę masz wyrobioną. Z resztą sam sprawdź jak to wygląda na https://franczyza.bafrakebab.pl/. Takie punkty powstają w wielu miejscach, więc skoro sieć się rozwija to biznes jest opłacalny.
Sprzęt do lokalu musi być z górnej półki jakościowej - byle jaki nie podoła takiej eksploatacji. Nie chodzi tutaj o to, że ma być gastronomiczny, a nie przeznaczony do domu - to akurat oczywiste. Poza tym powinien być z górnej półki pod względem parametrów i jakości wykonania. O tym, jak ogromna jest różnica przekonaliśmy się, zanim kupiliśmy sprzęt od Winterhalter, czyli w sumie chyba najbardziej cenionej marki w tej branży. Wzięliśmy używane urządzenie w wynajem długoterminowy. Jako kilkuletnie działało ono lepiej i nadal tak działa, niż nasz poprzedni sprzęt jako nowy. Większa skuteczność, wydajność, niezawodność - moim zdaniem w lokalach nie ma miejsca na byle jakie rozwiązania. Co najwyższej mogą one przynieść problemy.
Dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi. Również w ubiegłym roku otworzyłem niewielką gastronomię i jestem bardzo zadowolony z decyzji pomimo, że wciąż ciążą na nas pewne obostrzenia. Niedawno zacząłem współpracować z Hurtownią owocowo-warzywną „Zielex” z Łodzi. Dostarczają nam świeże i smaczne warzywa, owoce oraz zioła. Dla wygody klienta zajmują się także przechowywaniem i transportem towaru. Jest to dla mnie spora oszczędność czasu i pieniędzy.
Wydaje mi się, że już coraz więcej lokali posiada naprawdę innowacyjne i niezawodne sprzęty gastro. Dzięki czemu goście mogą zjeść naprawdę niebywałe dania i niedługo też oczekują na nie. Ja też zastanawiam się nad czy tutaj https://www.gastromania.cz/stolni-kuchy ... terie.html nie kupić już konkretniejszych sprzętów... Co sądzicie o tym?
Czy ktoś korzystał z taboretów gazowych z tego sklepu https://gastroprodukt.pl/taborety-gazowe gdyż bardzo mnie ciekawi? Planuję otworzyć małe bistro w mieście i szukam niezawodnego sprzętu, ale z moją niewielką kuchnią potrzebuję sprzętu, który zaoszczędzi miejsce. Czy ktoś ma doświadczenia do podzielenia się ze mną?
Jeśli jesteś właścicielem firmy związanej z gastronomią to inwestycja w odpowiednie opakowania plastikowe może mieć ogromne znaczenie. Producent https://yanko.com.pl/ oferuje szeroką gamę produktów, które mogą pomóc w bezpiecznym przechowywaniu i transporcie produktów. To istotna część każdego biznesu gastronomicznego.
W gastro współpraca z dobrymi dostawcami jest kluczowa. W karcie jeśli macie dania rybne lub z owocami morza to Fier Seafood jest godną polecenia hurtownią. Mają fajną ofertę, świeże produkty i też sprawne dostawy, a to kluczowa sprawa. Można u nich składać elastyczne zamówienia, każde dostarczą. Klient to dla nich priorytet.