Wymiana fotelika dziecięcego na pasy SKB
Off topic, dyskusje na różne tematy. Jeśli Twój temat nie pasuje się do żadnej z powyższych kategorii, dodaj go tutaj.
- selek
Wymiana fotelika dziecięcego na pasy SKB
Potrzebuję waszej opinii w temacie zamiany fotelików na takie pasy https://smartkidbelt.com/pl/ Kosztują niewiele i mają atesty dopuszczające do użytkowania więc warto chyba je kupić? Jak macie lepszą alternatywę to proszę o opinie. Od razu mówię że fotelik podstawka odpada.
- MartynaPal
Re: Wymiana fotelika dziecięcego na pasy SKB
Post autor: MartynaPal »
Jets to jak najbardziej w porzadku opcja, zreszta sama mam pasy Smart Kid Belt, tylko jedna rzecz. Te pasy sa przystosowane do dzieci o 7 lat do 12 czy od 5 do 12. Moje dziecko jeździ w tym jak skończyło 7 lat. Nie mieściło się już w foteliku, stąd pasy SKB. Przekonały mnie tez filmiki z testów.
- daga
Czytałam gdzieś opinię, żeby jak najdłużej używać fotelika dla dziecka, ponieważ to on zapewnia największe bezpieczeństwo naszym pociechom. Jeśli nie ma możliwości już przewożenia naszego szkraba w foteliku to pasy są jakimś rozwiązaniem alternatywny do tzw. podpupników.
- Doma
Bezpieczeństwo w samochodzie to podstawa, ale kwestii ochrony dzieci warto pomyśleć również o odpowiednich gadżetach odblaskowych. Ja dla swojej córeczki kupiłem np. specjalne opaski odblaskowe, które są samozaciskowe i przylegają mocno do plecaka, dlatego uważam, że to świetny gadżet w drodze do szkoły
- MartynaPal
Post autor: MartynaPal »
Pasy SMart Kid Belt sa bardzo w porządku jeśli chodzi o alternatywne rozwiązane dla starszych dzieci. U mnie sa one uzywane u dzieci, które skończyły 7 lat. Poza tym tak jak sam producent pisze, że trzeba wziąć pod uwagę nie tylko wiek ale i gabaryty dziecka
- kropkowana
Post autor: kropkowana »
jest dokladnie podana waga, wzrost i wiek dziecka ktore moze podrozowac bezpiecznie w skb, moj najstarszy syn w nich jezdzi i musze przyznac, ze sprawdza nam sie takie rozwiazanie. te najnowsze badania wlasnie tez czytalam i jestem za
Post autor: Sobiesław »
W odpowiednim wieku dziecka można śmiało zmienić na pas. Jest już coraz więcej testów, które to potwierdzają. Testów rzetelnych, robionych przez organizacje niezależne. Co prawda zdarzają się też dziwne wpadki i testy robione chyba przez konkurencje, które do rzetelnych nie należą (sytuacja z testem gdzie były w użyciu dwa, różne manekiny o różnej wadze). Tutaj jest troche na ten temat napisane: https://www.auto-swiat.pl/porady/eksplo ... ji/hs2jrjm. Moim zdaniem trzeba uważnie patrzeć na warunki testów.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Budownictwo - projekty domów, budynków usługowych
- ↳ Finanse i inwestycje
- ↳ Wystrój wnętrz
- ↳ Sprzęt AGD i RTV - opinie, serwis, ranking
- ↳ Meble
- ↳ Dekoracje i dodatki do domu
- ↳ Majsterkowanie
- ↳ Domowe DIY
- ↳ Zakładamy ogródek - porady ogrodnicze
- ↳ Pomoc prawna